Té el teu gos les orelles brutes? Es grata sovint les orelles i no saps per què? Nosaltres t’expliquem com reconèixer si el teu gos té alguna infecció d’oïda o si el que necessita és una neteja com fer-la sense provocar-li cap mal. Descobreix com cuidar les orelles dels gossos.

El primer que has de fer és inspeccionar les orelles del teu gos. Fes que se sent a prop teu perquè puguis veure les orelles per dins. En cas que no vegis cap tipus de líquid, esgarrapades, crostes, ferides o cossos estranys endavant, neteja-les orelles al teu gos sense problema, en cas contrari contacta ràpidament amb un veterinari.

És fonamental inspeccionar assíduament a la nostra mascota, buscar paràsits o cossos estranys que puguin estar en l’oïda del gos, si pots extreure de forma senzilla o netejant l’oïda del gos fes-ho amb molta delicadesa, en cas contrari has d’acudir al veterinari.

A l’interior de les orelles dels gossos i al voltant d’aquestes es solen amagar àcars, paparres i puces. En aquests dos últim casos les pots eliminapure breed dog ‘s ear cleanedr fàcilment amb productes indicats per a això que podràs adquirir en una clínica veterinària. Si el que té el teu gos són àcars haurà de seguir un tractament veterinari. Igual que si l’inspeccionar les orelles del teu gos trobes una infecció de fongs, els reconeixeràs fàcilment perquè segreguen una substància marró i acomiaden una mala olor.

Un cop has comprovat que no té cap d’aquestes causes per les quals hagis acudir al veterinari pots començar a netejar-li les orelles fàcilment. Hi ha productes especialment indicats per a això, com el Otifree netejador d’oïdes. Pots aplicar el producte directament en el conducte auditiu del teu gos i fer massatges de baix a dalt a la part flexible d’aquest punt. Has fregar amb molta cura la base de l’oïda, ajuda’t col·locant el dit polze en un costat i els altres en l’altre i masajéalo durant 60 segons aproximadament.

Quan acabis el teu gos voldrà sacsejar-se, has de deixar-li que ho faci però allunya’t perquè no et caigui producte ni residus als ulls. El teu gos podrà així eliminar qualsevol excés de líquid que quedi al seu canal auditiu.

 

També pots ajudar-te d’un cotó o una gasa per eliminar fàcilment la brutícia. La part interna de les orelles és molt delicada així que vés amb compte ja que pots esquinçar la pell i provocar-li ardor, fixa’t bé en les esquerdes que es formen a les orelles del teu gos perquè és on més brutícia i cerumen s’acumula.

L’ideal seria que li limpiases les orelles al teu gos amb regularitat per poder evitar futurs problemes de salut ja que la brutícia s’acumula ràpidament i pot desembocar en una infecció, especialment en gossos que tenen les orelles caigudes.

¿Ha patit teu gos alguna infecció d’oïdes? Li neteges regularment les orelles al teu gos? ¡Explica’ns!

0