Tens problemes amb el nerviosisme del teu gos? Pateix la teva mascota ansietat o estrès? Amb uns senzills consells aconseguiràs apaivagar els nervis de la teva mascota i gaudiràs d’una millor convivència a casa teva. Descobreix com calmar un gos nerviós fàcilment.

Hi ha gossos que es consideren destructius, desordenats, mal educats o desobedients. Algunes de les races més enèrgiques o nervioses són els Dàlmata, Beagle, Cocker, Border Collie, Jack Russell, Boxer o Retriever. Però aquest nerviosisme no només és símptoma d’un gos “dolent”. Tan senzill com que aquests gossos necessiten sessions de joc, passejos i un bon ensinistrament per poder gastar aquesta energia.

Els amos necessiten una bona dosi de paciència, sentit de l’humor i dedicar-li atenció als seus amics canins. Tot això unit a un bon ensinistrament de gossos converteix els amos i les seves mascotes en grans amics i excel·lents companys.

Els gossos nerviosos es caracteritzen per dormir poc, ser rebels, trencar coses i tenen reaccions exagerades davant estímuls quotidians o sorolls poc cridaners com pot ser el so d’un timbre. Aquest nerviosisme pot haver-se del propi metabolisme del ca ja que es produeixen alts nivells d’energia. Però no només es pot atribuir al metabolisme, pot haver-se del propi caràcter de l’animal, a raons ambientals o, fins i tot, educacionals. Cal recordar que en alguns casos el gos pot ser hiperactiu i necessitarà un tractament mèdic.

gos-nerviós
En moltes ocasions els propietaris reforcen el nerviosisme del ca sense ser conscients. Si el gos es posa molt nerviós quan veu al seu amo en arribar a casa o pel carrer és contraproduent que li acaroni i li presti atenció ja que així es reafirma aquest nerviosisme i descontrol de l’animal.

És fonamental canalitzar l’energia del gos cap a activitats apropiades i estimulants per a ells: llargues caminades, passejar per llocs muntanyosos, practicar ensinistrament d’obediència i agility o fins i tot practicar running amb el propietari.

 

infografia-jocs-passejos-bon-ensinistrament
Jugar amb el gos pot ser un bon exercici per a disminuir l’estrès del gos. Dins de la llar no és recomanable realitzar massa activitat, el millor és centrar-se en normes d’obediència com ensenyar al gos a seure o estirar-se i oferir-li un premi, com els snacks, a canvi. Un cop fora, si l’amo no vol fer exercici hi ha múltiples opcions com tirar-li una pilota, un FRISBIE o mossegadors.

A més, hi compostos hormonals amb aromes que ajuden a disminuir el nerviosisme i l’estrès dels gossos. Són compostos amb feromones olfactives com els que les gosses alliberen quan alleten els seus cadells per calmar-los. Com els productes relaxants per a mascotes de adaptil.

Un cadell actiu, nerviós i juganer és una cosa normal. Si a partir dels 2 anys el nerviosisme persisteix i dificulta la convivència entre amos i gossos és recomanable assistir al veterinari o fins i tot anar a un educador caní.

Com calmar un gos nerviós? El millor per calmar un gos nerviós davant l’ansietat per separació i els lladrucs de gossos és mantenir la calma quan arribes a casa i alliberar l’energia de la teva mascota amb llargues passejades i jocs diverses vegades al dia.

Coneixes algun truc més per calmar un gos nerviós? explica’ns

0